Изработка и превод на CV

Обяви за курсове и обучения
astoria-academy
Потребител
Мнения: 862
Регистриран на: 27 Мар 2019, 13:39

Изработка и превод на CV

Мнение от astoria-academy »

Хронологичен вид — използва се най-често при кандидатстване за работа. Върши добра работа, когато кандидатът се развива професионално в една и съща специалност. Данните в следващите части, показващи периоди, се представят в обратен хронологичен ред — от настоящето към миналото. След персоналните данни се представя информация за образованието (период, вид на образованието, образователна институция, получена образователна степен). След образователните нива се представя професионалната кариера кандидата (отново в обратен хронологичен ред). Тя следва да включва период, название на фирмата, вида на работата (длъжността), в някои случаи се изисква да се запише и името на ръководителя на формата (за справка). Следващите раздели дават информация за интересите, достиженията, допълнителните квалификации и престижните награди на кандидата, както и списък на препоръките, получени от предшестващи работодатели или авторитетни личности.
Целеви вид — служи при лица, които имат богат професионален опит и кандидатстват за по-висок пост в същата област. Основна цел на автобиографията е да обърне внимание върху конкретните възможности на кандидата, включително и идеите, които кандидатът има за бъдещата си дейност. При този вид CV кандидатът представя образователното си и професионалното си израстване единствено в областта на кандидатстването.
Функционален вид — използва се при подаване на документи за работа, в която кандидатът няма достатъчно опит и той основно набляга на мотивацията си, качествата си и на идеите си, с които иска да привлече вниманието на работодателя.
Електронна поща: [email protected]
Населено място: Варна
Телефон за връзка: 0895 704 234

Обратно към “Курсове”